Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(a.chom)
Wiking
no to lipa ,,a maju zrezygnowalam a dopiero 2.5 tyg.jak sie zarejestrowalam ,,w zwiazku z tym ze sama odeszlam z pracy to m usze czekac 2 miesiace na pierwsza wplate zasilku dla bezrobotnych,,,,,ale jeszcze mi powiedz prosze jezeli nie bede miala maciezynskiego to na becikowe moge liczyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Becikowe dostaniesz wtedy na pewno. Co do macierzyńskiego, to się dopytaj w Nav jak to wygląda z ciągłością. Przede wszystkim nie wiem w którym tygodniu ciąży jesteś. Ja na przykład miałam taką sytuację, że 2 miesiące przed porodem skończyło mi się dagpenger i przede wszystkim myślałam, że to wpłynie na wysokość średniej za miesiąc w ostatnich 12 miesiącach, a okazało się, ze nie i że mogę wziąć macierzyńskie nawet 12 tygodni przed porodem, żeby zachować ciągłość. U mnie wyszło 8 tyg, od poniedziałku jestem już na macierzyńskim, choć termin mam na 25 listopada.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
Hej dziewczyny, jestem w Oslo dość krótko, więc logiczne, że nikogo nie znam mieszka któraś z Was w dzielnicy grunneløka, alebo w jej pobliżu i miałaby ochote na spacerek? mam córeczkę w wieku 2latka i 1miesiąc i synka, który zaraz skończy 4miesiące
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Klaudia O.-K.
(Klaudia***)
Nowicjusz
poszukujemy polskiego pediatry w Oslo! znacie jakiegoś? jak tak to proszę o jakieś namiary
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Klaudia*** napisał:
poszukujemy polskiego pediatry w Oslo! znacie jakiegoś? jak tak to proszę o jakieś namiary

a dlaczego polskiego pediatry?? tutaj chodzi sie z dziecmi do lekarza rodzinnego... a z malym zdrowym dzieckiem do helsestasjon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Ania M.
(Ania24)
Nowicjusz
Witam mamusie!! Ja juz na ostatnich nogach jak to si mowi ,mam termin na 28 pazdziernika , co tydzien chodze do lekarza no i okazało sie ze moja mała uparciuszka ułożyła sie pośladkowo mam nadzieje ze do porodu zdarzy sie obrócić. Juz zaczynam sie stresowac powoli bo w kazdej chwili mogę zaczać rodzić chociaz pierwsza córke rodziłam 2 tyg po termnie zobaczymy jak bedzie teraz. Jesli mozecie mi pomóc bo juz sama niewiem co mam spakować ze soba do szpitala? Wiem ze ciuszki dla dzidziusia maja w szpitalu maja byc tylko na wyjscie a co dalej... Pozdrawiam gorąco
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
hej mam pytanko dotyczace mlodych mam w norwegii a dokladniej alesund sa moze jakies mlode lub przyszle mamy w tym miescie? chetnie bym porozmawiala jestem w 15 tyg ciazy i nie wiem kompletnie jak wyglada tu opieka nad ciezarnymi chetnie uzyskalabym jakies wiadomosci? pozdrawiam cieplutko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Ania Popardowska
(mlodaart)
Wiking
Ania24 napisał:
Witam mamusie!! Ja juz na ostatnich nogach jak to si mowi ,mam termin na 28 pazdziernika , co tydzien chodze do lekarza no i okazało sie ze moja mała uparciuszka ułożyła sie pośladkowo mam nadzieje ze do porodu zdarzy sie obrócić. Juz zaczynam sie stresowac powoli bo w kazdej chwili mogę zaczać rodzić chociaz pierwsza córke rodziłam 2 tyg po termnie zobaczymy jak bedzie teraz. Jesli mozecie mi pomóc bo juz sama niewiem co mam spakować ze soba do szpitala? Wiem ze ciuszki dla dzidziusia maja w szpitalu maja byc tylko na wyjscie a co dalej... Pozdrawiam gorąco

Aniu, weź aparat, telefon, ładowarkę i kartę ciąży! ;P;P

Właściwie to by wystarczyło, bo w szpitalu jest praktycznie wszystko- dla Maluszka potrzebujesz tylko coś na wyjście, a dla siebie kosmetyki i jakieś wygodne ciuchy, żebyś się mogła swobodnie poruszać między pokojem a kuchnią! ;P Ręczniki, wkładki poporodowe, majtki, koszule nocne, właściwie wszystko jest- więc najlepiej weź to bez czego trudno Ci się obejść na codzień!!! POWODZENIA!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ania24 do szpitala potrzebujesz zabrać tylko twoje osobiste rzeczy, resztę dostaniesz. Ręczniki są w szpitalu, wkładki, specjalna bielizna, Pampersy dla dzidzi, nawet mydło w łazience mają. Koszule nocne nieciekawe, więc proponuję wziąć swoją. Jedzenie jest dobre, opieka bez zarzutu, nawet jak szczoteczki do zębów zapomnisz to dostaniesz. Ja kiedyś wylądowałam w szpitalu bez przygotowanie, wprawdzie na innym oddziale, ale wiem że wszystko jest.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
pisałyśmy w tym samym czasie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok